Helpper
28/10/2020

Gafas

2020
Het begeleiden van de next step

Challenge

Gafas is een full service digital agency dat focust op het ontwikkelen van (digital) brands en digital products.

Als digital agency dat al enkele jaren bestaat en reeds met een aantal grote merken heeft kunnen samenwerken, blijkt het inschatten van de next step niet altijd even eenvoudig. Het blijven differentiëren in een markt die een lichte wildgroei ervaart is uitdagend. De stap van 0 naar 1 was meer dan gezet, maar wat van 1 naar 2 juist betekent in de context van Gafas was nog niet volledig duidelijk.


Solution

De focus lag hier op het zoeken naar de volgende stap op strategisch niveau en het bekomen van een zekere schaalbaarheid. We hebben geprobeerd de verwachtingen te matchen met de ondernemersstijl die er reeds was. Schalen kan op veel manieren.

De ultieme USP van Gafas, namelijk de interne kennis en het skill-niveau binnen het team, hebben we verder gestructureerd om er een kopieerbaar model van te maken en zo multiple teams te gaan creëren.

De twee-strijd rond de manier van schalen, namelijk Gafas als standalone versus samengaan met een ander bedrijf, was zeker aanwezig. We hebben beide paden onderzocht en, rekening houdend met de stijl, bleek partneren de beste optie.

Teams & Structuur

Het belang van de juiste mensen binnen een team alsook de cultuur van collaboration stimuleren is het begin van succes.

Los daarvan, heeft elk team nog steeds eigen noden, verwachtingen, etc. Gezond decentraliseren zonder om te schakelen naar laissez-faire, hebben we verder binnen de organisatie geoptimaliseerd.

Het gaat niet altijd over Agile, Scrum, Innovatie, etc. Het gaat over een cultuur die mee zoekt naar wat werkt en wat niet.


Alleen ga je snel, samen ver

De meest logische stap voor Gafas om naar het volgende niveau te gaan, zowel als organisatie als voor de teamleden, was om te partneren met een ander bedrijf waarbij de synergie gebaseerd is op win-win.

Zo is Gafas uiteindelijk overgenomen door Upthrust en daar intern geïntegreerd om zo de complementaire kwaliteiten te brengen tot één front.