Startmotion
04/01/2021
Helpper
28/10/2020

Casting Studio

2020
Een bekende plaats met een nieuwe wind

Challenge

Casting Studio Gent bestaat al meer dan 20 jaar en is één van de grootste casting bureau's voor acteurs van België.

Door het starten van een nieuwe partner leeft er een nieuwe wind binnen Casting Studio. De focus blijft liggen op de casting van acteurs maar de interne manier van werken dient volledig herbekeken te worden en men kijkt naar verdere groei opportuniteiten binnen de entertainment sector.


Solution

We starten met de begeleiding over het reilen en het zeilen van de organisatie tussen de partners. Van hieruit konden we een éénduidige strategie gaan bepalen om enerzijds de interne werking te structureren en en anderzijds een kader te hebben over mogelijk nieuwe business.

De eerste uitdaging bestaat uit interne rust creëren door structuur. De casting wereld is er één die gekend staat om het heel ad-hoc verlopen van opdrachten. De uitdaging was hier om structuren te voorzien die robust zijn maar voldoende flexibiliteit toe te laten zodat klanten op de eerste plaats bleven.

Het uitbreiden van de diensten van Casting Studio was de grootste peiler daar ze reeds marktleider zijn. Al snel werd er ontdekt dat er een eerste quick win mogelijk was door de expertise van Casting Studio in te zetten in Nederland, daar hun aanpak uniek is. Om de schaalbaarheid te vergroten is er een nieuwe concept uit de bus gekomen, namelijk self-tape, die het uitvoeren van castings op afstand mogelijk maakt. Als laatste ontdekte we een tweede quick win door het op zetten van een talent management business unit.

Quick Wins

Casting Studio heeft haar enorme groei voornamelijk te danken aan haar creatieve manieren om talent aan te trekken. De nieuwe business unit die focust op exclusief talent management, genaamd 'Noah Shark', gaat de professionalisering én persoonlijke touch naar een volgend niveau tillen.

Verder bracht Casting Studio meer en meer haar tijd door met Nederlandse klanten, dus het opzetten van een volwaardige Nederlandse afdeling was een logische keuze.


Digitalisering

Ondanks dat er veel gedigitaliseerd wordt in de entertainment sector, is casting nog echt een offline beleving. Het lijkt erop dat voor een onderdeel van de opdrachten dit zo zal blijven, maar zeker niet voor alle. Sommige opdrachten zijn kleiner en leggen de focus op efficiëntie.. Zo is self-tape geboren.

De allereerste oplossing om castings, vandaag nog met het talent van Casting Studio zelf, op afstand te voorzien en zo de klant nog sneller van dienst te kunnen zijn.